2020-11-13 06:01Pressemeddelse

Kansas og Fristads samler kræfterne

De ikoniske brands inden for arbejdstøj, Fristads og Kansas, er i udvikling. Takket være en omstrukturering, der træder i kraft med det samme, kan danske kunder snart købe produkter fra begge brands side om side. Fristads og Kansas gør sig klar til at blive markedsført som én organisation med et stærkt produktportefølje fra to ikoniske brands inden for arbejdstøj i Europa.

Fristads Kansas blev i henholdsvis 2017 og 2018 relanceret som to selvstændige brands, Fristads og Kansas med eksklusivitet på deres hjemmemarkeder. De to brands vil nu dele back-end-funktioner i Fristads’ svenske hovedkvarter, og arbejde som én effektiv organisation, mens forhandlere får adgang til både Fristads’ og Kansas’ brede sortiment.

“Denne ændring er en win-win for virksomhederne og forhandlerne“, sagde Anders Hülse, administrerende direktør hos Fristads AB. “Det åbner op for nye markeder for både Fristads og Kansas, og giver vores forhandlere og slutbrugere et endnu mere fyldestgørende udvalg af førsteklasses arbejdstøj at vælge imellem.“

Fristads er det svenske brand med et komplet sortiment, der har specialiseret sig i arbejdstøj med høj synlighed, brandhæmmende tøj, samt tøj til byggeri og konstruktion, industri og service. Fristads er desuden markedsleder inden for arbejdstøj, når det gælder bæredygtighed, og er kendt for sin miljødeklareret Green-kollektion. Kansas er et specialiseret dansk brand med fokus på industri og byggeri. Kansas’ positionering bygger videre på brandets ikoniske status i Danmark og Tyskland.

Produktsortimenterne fra både Fristads og Kansas er blevet analyseret og tilpasset til at supplere hinanden fremfor at konkurrere med hinanden. På denne måde får begge brands mulighed for en stærk positionering på markedet for arbejdstøj.

Som en del af omstruktureringen flytter Kansas' kontor i Odense til en mere central beliggenhed ved årets udgang. Det nye kontor vil omfatte et helt nyt showroom, hvor både produkter fra Fristads og Kansas vil blive fremvist. Visse administrative funktioner flytter til det svenske hovedkvarter, mens Kansas' salgs- og kundeserviceteam i Odense vil blive, hvor de er, og fortsætte med at betjene den danske kundebase.

“Vi har været igennem en foranderlig tid, men jeg tror på, at disse ændringer vil gøre os stærkere og bedre rustet til at få begge brands til at vækste i Danmark og udlandet“, siger Brian Andersen, administrerende direktør hos Kansas A/S.

 


Kansas Image bank - klik her

 

         

fristads.com                                            kansasworkwear.com

 

For mere information bedes du kontakte:
Maria Skau Madsen, Marketing Manager, Denmark: maria.madsen@kansas.dk


Om En del af Hultafors Group

Vores rødder er på et sted, hvor udvikling, forskning og kvalitet danner grundlag for fremtiden, og den vigtigste råvare er de mennesker, som bor der og deres idéer. Det har formet Kansas som producent af arbejdstøj i verdensklasse. De krav og værdier som kommer fra håndværkere og fagfolk af en særlig støbning, er vævet ind i de tekstiler, vores arbejdstøj er syet af. Og det er helt bogstaveligt. Vi udfordrer de eksisterende standarder for arbejdstøj og udvikler vores egne tekstiler, Kansas Fabrics. Det er unikke stoffer, der med udgangspunkt i dig og dine arbejdsopgaver stræber efter at løfte niveauet for, hvad du kan forvente dig af holdbarhed, komfort og funktionelt design.

Kontakt

Katharina Kjello Dørr
Marketing Manager, Denmark
Katharina Kjello Dørr